Пратиоци

недеља, 3. април 2011.

Pleme afričkih ljudoždera pozvalo Čedomira Jovanovića na ručak



Jovanović najavio da će u maju posetiti pleme Basongo
ZANZABUKU/BEOGRAD, 31. mart 2011. (NJUZ) – Pleme Basongo iz Konga uputilo je danas zvaničan poziv lideru LDP-a Čedomiru Jovanoviću da učestvuje na njihovom tradicionalnom ručku, koji će se održati u srcu prašume Zanzabuku u Kongu 17. maja ove godine.
Poziv je usledio posle Jovanovićevog govora u Skupštini Srbije, u kojem se osvrnuo na običaje afričkih naroda da u ishrani koriste svoje sunarodnike.
Ova izjava je naročito odjeknula u medijima na ovom kontinentu pa je, pored reakcija državnih zvaničnika i udruženja afričkih zemalja, izazvala pažnju plemena Basongo koje već generacijama praktikuje kanibalizam.
U pismu koje potpisuje poglavica M’Zunga se između ostalog navodi da je Čedomir Jovanović svojom istupanjem ponovo privukao pažnju svetske javnosti na kanibalizam, a samim tim i probleme kanibala.
- Situacija je alarmantna, jer je u Africi poslednjih godina sve manje turista, kao i zalutalih misionara, koji bi obezbedili redovne obroke onima koji svoju ishranu baziraju na ovom izvoru namirnica – stoji u pismu.
U pozivu se takođe izražava nada da će “gospodin Jovanović biti prvi srpski političar na ručku kod ovog plemena. Prethodni poziv je bio upućen ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću, koji je, iako je sve bilo spremno za njegov dolazak, propustio da postane deo ove tradicije kada je 2009. bio u poseti Kongu”.
Čedomir Jovanović je ovim povodom izjavio da je počastvovan pozivom poglavice M’Zunge i podrškom afričkih naroda programu LDP-a i njemu lično. Lider LDP-a je izrazio nadu da će M’Zungino gostoprimstvo na najbolji način opovrgnuti kritike pojedinih srpskih političara zbog njegove nedavne izjave.

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице